December 2, 2010

Hang out .

Semalam, ramai tertanya-tanya mengapa malam baru saya meng-online-kan diri? Okay, ini jawapannya. Sebab saya telah pergi ke Wangsa Walk Mall. Buat apa? Meh nak cerita. Hari tu, Anita pergi letak game dare tu dkt facebook dia,
"1st person to like this, you will do anything she/he like". Alah, kononnya cenggini lah ayat demo. And who's the lucky first? Of course budak Larra Lyonna ni XD Tapi tapi, time tu si Arissa JWoots tu pun like jugak. Jadi, bagi mengelakkan pergaduhan, Larra Lyonna ni pun berbincang dengan Arissa JWoots nak suruh Anita ni buat apa. Bincang punya bincang, akhirnya ni jawapannya ...

Pada 1 Dec 2010, kitorang pun siap siap untuk dare tu. Janji pukul 11.30 a.m. tapi sampai sana pukul 1 p.m. Terima kasih kepada Anita dan Arissa. Kerana jam mereka yang lambat 30 minit tu, kitorang kena beratur panjang². Sampai kat kaunter, kitorang pun mintak tiket Rapunzel 3D pukul 1.30 p.m dan tiket Ngangkung pukul 5 p.m. Tu pun terpaksa amik 3D sebab 2D dah FULL! Keseluruhan harga tiket je dah RM84 -,- Lepas tu, kitorang naik atas and beli popcorn. Bila nak masuk tu, adoi, saya pun bengap, lembab sikit, HAHA, tknak cerita :P And kitorang pun tengok dengan sepek mata besor warna biru dan merah tu. Bak kata Arissa, "Sepek ni ketat lah, sakit kepala aku".

Kesimpulan : Rapunzel sangat best! Tak rugi kalau tengok ;)

Lepas keluar dari wayang tu, semua serbu tandas. Then, kitorang ada lagi sejam setengah before cerita Ngangkung. Sejam kitorang buang dengan pusing² dan menanya, "Nak makan apa ni?". Akhirnya, kitorang pakai masuk je kedai apa entah namanya, BBQ Chicken? Lebih kurang cenggitu lah. Kakak tu pun bagi menu, harga semua RM7 ++ Padahal duit dah keluar kat wayang and kitorang just beli Spaggeti and Nasi ape entah, Arissa makan sesorang, tanya lah dia XD

Then, tengok jam dah 4.45 p.m. Kitorang pun serbu pergi wayang. Tetiba, ada suara merdu memanggil. Pandang belakang, guess who? Liyana Jasmay kot ~.~ Takdalah, lebih special dari tu. Miss Jambul kita, Amelia Kamilia Amirrudin ♥ Rindu gila sama dia, Amy dah tembam tapi masih cun (Y) Borak punya borak, tengok tengok dah pukul 5 p.m. Mula gelabah pergi wayang. Masuk masuk, terus carik tempat duduk.

Kesimpulan : Ngangkung best but macam apa je -,- Tp teringat jugak time nak tidur, HAHA

Then, dalam wayang tu, mak Anita dah bising² suruh balik. Habis je movie, terus balik naik cab :) Okay, pendek cerita, Anita kena dare belanja kitorang Subway dengan Starbuck. Tapi, smpai sana, dare dah ditukar kepada wayang 3D dengan makan. Takpelah, asalkan ada orang sponser sudah ^^v Best lah jugak sebab jumpa :

1. Aqilah Arifin                           4. Amelia Kamilia Amirrudin
2. Kak Azy Roslan                       5. Syahira W Mustapha / Jazmin
3. Malia Amri                             6. Junior Saniy Atiqah

p.s Orang kata, The Sosial Network best, nak tengok woooh :/

November 29, 2010

Memories

Pada tanggal 18 November 2010, Ibnu sina pergi buat lawatan melawat Paris Hilton yang tgh sarat mengandung. Dia dapat baby boy XD HAHA takdelah, pada hari tu Ibnu sina telah mengadakan jamuan kelas di KLCC.

Ya, saya tahu. Brape lama punya cerita entah, dah berhabuk, baru nak post. Act, tengah tunggu gambar diupload. Hari ni baru gambar masuk dalam Facebook, nak buat mcm mana?

Click untuk saiz yang lebih menawan XD

Aina : Eh, aku nampak Bered Peet makan roti canai cicah kari kot ! 
Hanani : Diorang ni, tak malu ke posing cenggitu kat sini. Baik aku duduk je kat tepi ni.
Pak Guard : Eh, dah tangkap ke belum ni? Lamo den senyum ni XD
Malia : ROCKK !!! eh, silap, "Cikgu, jaga-jaga, masuk kolam kang!!!" :P


Click untuk saiz yang lebih lawa XD
Aina : Hanani, tengok tu, santa clous !
Hanani : Mane mane? 
2 minit kemudian ...
Hanani : WOI, tu bukan santa clous lah. Kau ni, asal kau nampak pakcik janggut putih je kau kata santa clous. Tahu lah kau dia punya elf. Kau ponteng kerja ye?
Aina : LOL -,-

Click untuk saiz yang lebih hensem XD
* Alah, ni konon-kononnya tengah picnic lah ni. Picnic sangat lah kan? ~.~

Click untuk saiz yang lebih sexy XD
* And the last one , time ni tangkap before balik dan last time luangkan masa ngn diorang, last time dgr suara diorang, cakap ngn diorang, kacau diorang :') Next year, kita meet lagi kay ? Korang memang GILAAA :O

Mereka kata, disebalik kegembiraan, pasti akan terselit kesedihan. Hurm, memang sedih pun. This party will be more uncontrolled if Anita , Yasmin , the other girls and boys attend this party. Tapi apa boleh buat. Next year, korang kena pergi. Kita buat lagi gempak !

p.s Disini saya ingin menyertakan satu pengakuan. Err ... saya sayang mereka :')
*apa aku merepek ni? XD

November 27, 2010

:'(

Hurm, tak tahu nak mulakan macam mane :/ Baca lah ni :


Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa. Semoga Almarhum Muhammad Naimullah Kamalrolzaman, senior 5P1 SMK Seri Keramat, ditempatkan dikalangan orang² yang beriman. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi beliau. Al-Fatihah .

November 26, 2010

Perkara pelik .

Kenapakah tajuk post kali ni macam segmen dalam cerita Hagemaru ? HAHA, kantoi tengok Hagemaru XD Takdelah, tiba² rasa macam nak cerita pasal benda² pelik --- Sekarang kan dah ada lagu I Like It daripada Enrique Iglesias, ya lagu tu memang best pon :) Cubalah satu hari nanti, facebook tetiba wujudkan button ni :
Tak ke comel kalau cenggitu? Pelik kan. Tapi comel kot. Seriously ~.~ Sukalahhh !

Oh , memang pelik. Selain daripada tu, time korang budak², apa cita cita korang? Mejoriti mesti cita cita dia lain daripada yang sekarang ni kan kan kan? Dulu, time budak² dulu, teringin gila nak jadi stewardess. Alah, macam Awan Dania tu. Dapat terbang sana sini. Best kot! Tapi tu time kecik² lah, time otak tak matang lagi. Sekarang, dah lain.


Tapi tapi, takda lah sampai pakai baju tak cukup kain tu. Act, motif utama nak jadi stewardess adalah sebab nak fly sana sini. Well, pikiran budak², memang pelik sikit. HAHA bila pikir balik pasal ni, rasa mcm kelakar pulak. 
HAHA, FANAA NAK JADI STEWARDESS? SUMPAH LAWAK XDD 

p.s Tu dulu je eh, heboh kat facebook, siap korang , HAHA *blushing

November 25, 2010

Stop .

DUH, APA MASALAH KAU ?
_________________________________________________________________

Atau patut aku cakap, apa masalah aku? Doh, asal aku BODOH sangat? Terpedaya dgn kau? Kau tahu, sebab kau, SEBAB KAU, aku mungkin akan kehilangan kawan² aku. Sebab tipu helah kau dan sebab sikap bodoh aku yang mudah mempercayai. Tolong, pergi dari hidup aku. Aku suka kau bongek, tapi aku lebih sayangkan kawan² aku. TOLONGLAH BLAH. Aku tak tahan, aku lemah, aku taknak terlibat dah, aku taknak! Cukuplah klau sekali je, aku tk larat nak ulang lagi benda yang sama. Kau datanglah balik dalam hidup aku bila kau dah belajar erti kasih sayang, bila kau dah pandai nak hargai aku, time tu, aku akan sambut kedatangan kau. Tapi klau kau tak mampu nk buat semua benda ni untuk aku, tolong pergi dari hidup aku dan jangan cuba datang balik. Tolonglah, cuba faham perasaan aku. Aku terseksa bila perasaan aku kata lain, tapi aku kena bertarung dgn apa yang aku tahu pasal kau. Dan sekarang aku tak mampu dah. Jadi tolonglah! Aku terlampau bodoh untuk mengharapkan macam² dari kau tapi kau tk bagi apa apa pun dkt aku selain terus menyakitkan hati aku. Benda tu je ke yang mampu buat kau bahagia? Dengan cara sakitkan hati aku? Mainkan perasaan aku? Wei, berhenti lah! Aku dah cukup menderita. Cukup sangat! Huh, terima kasih atas apa kau dah buat kat aku selama ni. Maaf doh, aku tkda hadiah untuk semua tu sebab aku tk pernah menjangkakan benda tu akan berlaku. Ya, aku bodoh. Pergi percaya kau, sial en? Percaya omongan kosong kau tu. Wei, sudah lah, sudah.


Duh, kau tahu, aku dah try banyak kali untuk click button tu, tapi tak pernah berjaya. SEBAB KAU. Virus apa kau pakai der? Menderita aku! Huh, kau nak aku jujur? Ya, aku jujur. Aku bodoh sebab aku pergi jeles pasal kau. Aku bodoh sebab aku stalk kau. AKU BODOH SBB AKU SYG KAU. Kali ni, aku tknak jadi bodoh dah, sebab aku tknak kau mainkan aku lagi. Aku tknak kau lupa yang kau tu insan biasa, bukannya yang ada kuasa untuk mainkan hati sesiapa je yang kau suka. Mahkota kemenangan atas kepala kau tu, hanya sementara! Hey, tolong, HENTIKANLAH SEGALANYA! 
_________________________________________________________________

Mcm bodoh bila aku kata lagu ni macam perasaan aku dkat kau sekarang -,-
 

p.s Mamat dekat tepi sekali belah kanan tu kawaii lah :)) heeehaaa ...

November 24, 2010

Perubahan .

Dah lama tak update belog ni. So, nak tanya lah korang satu soalan. Siapa dia ni ?
TAYLOR SWIFT LAH BONGEK!

Duh, pandai korang. Tahu tak dia dah ubah penampilan diri dia kepada ni :
AH, HAMBIK KAU, DUA² TERNGANGA :O haha

Ya, Taylor Swift yang baru sekarang berambut lurus. Dia guna shampoo Sunsilk rekaan Tom Taw kot? *pakai bedal je
Btw, Congrates to Taylor Swift sbb dapat award Artis Lagu Country Pilihan kot bagi American Music Awards. Tu tu, award dia pegang tu lah. HAHA, kau memang layaklah wei, tutup mulut tu, masuk dek lalat kang mulalah nak gelabah XD
Oh ya, back to topic, pasal rambut dia. So, korang rasa, curly hair or straight hair suite to her? Hurm, saya rasa rambut saya lagi lawa ~.~ so soft so kawaii , HAHA

Tukar lagi .

Walahh , sekali lagi, belog ini telah diubah suai kepada sebuah tema baru. Jeles kot tengok belog orang lain lawa² so saya telah decide untuk edit belog ni dan inilah hasilnya. Ini sahaja yang termampu, nak buat macam mana? Setiap kali nak tidur, idea datang bertimbun², tapi bila duduk depan PC, otak blank -,- HAHA

So, saya ingin mengucapkan ratusan terima kasih kepada semua yang telah membantu secara langsung atau tak langsung. Kay kay, byeeeee .

November 15, 2010

 

Do you know what it feels like
Loving someone that's in a rush to throw you away?
Do you know what it feels like to be the last one
To know the lock on the door has changed?

How can I love you? How can I love you?
How can I love you? How can I love you?
If you just don't talk to me, babe ♥

Sebutan yang tepat, En-Ri-Ke XD Oh, ini Enrique sangat tampan. BABY, I LIKE IT !

November 14, 2010

Polaroid

Aside of dreaming to have a Nikon, Polaroid also kinda smart ;) Yeah, but only for certain people who love something unique I guess. Some people said, polaroid is old-fashion but for me, polaroid is cool and unique with it's shape.  HAHA, weird ? Maybeeee :D

Panas ~.~

Apa yang panas? Cuaca? Tak, tapi hati yang panas. Bila dah panas, kita pendam. Bila dah pendam, jadi dendam. Bila dah jadi dendam, memang dah tk dpt kawal diri lah kan. Rasa mcm nak bunuh je, lepas tu bakar, lepas dah bakar, campak dalam sungai HA-HA -,-

Apakah perasaan anda bila anda dah pendam sakit hati berkurun-kurun semata-mata tknak orang tu terasa tp orang tu kerja tak habis² nak sakitkan hati kita lagi. HELL YEAH? Entah ada perasaan ke tak pun tktau lah HA-HA -,- Tapi bila orang buat dia terasa hati sikit, satu dunia dia hebohkan. Yang tk boleh blah nya, dia masih cuba nk sakitkan hati kita. Tak faham betul .

Oh ya, tahniah atas kejayaan anda dalam menyakiti hati saya. Nampaknya, usaha anda berhasil HA-HA -,- tak payah nk tahniah sangat lah budak. Saya sudah sangat menyampah dengan anda, sangat sangat menyampah. Yes, finally. Respect saya pada anda pun dah tipis. Maaf, tapi anda yang memaksa (:

Lastly, if you don't mind, saya harap anda boleh ubah sikit perangai anda yang bagus tu. Klau saya yang keras hati ni cuba juga nak berudah, tkkan anda tk boleh pula kan? So, take your stuff and get your ass out of my life :D

Hero



Tiba-tiba rasa mcm nak post lagu ni, lyrics dia, salute lah !
Would you ? :')

November 13, 2010

Plans

Fuh, tinggal lagi brapa hari untuk sekolah kemudian cuti selama sebulan lebih untuk charge balik battery otak yang telah banyak digunakan semasa berada dalam tahun 2010 ini. Berat hati? Ya, sangat susah nak tinggalkan Form 1 walaupun macam ntah pape :'| Tahun depan, mesti semua berubah. Dah ready? BELUM !

Plan-plan semasa cuti sekolah :-

- Tidur lewat malam
- Bangun lambat
- Makan / minum secukupnya
- Jalan-jalan-jalan !
- Menghadap facebook
- Menjeling buku teks Tingkatan 2
- Jumpa kawan lama
- Kutip hutang daripada Muhamad Afif Ariffin XD
- Tangkap gambar ..... kemudian delete
- Edit / update blog
- Reblogged Tumblr
- Dengar lagu
- Menangis dan ketawa
- Dan most of all, melupakan orang yang sepatutnya dilupai.

Wah, perancangan masa depan yang sangat tk boleh blah. Tapi, sukahati den lah. HAHA, I will survive :D

November 9, 2010

Selamat datang sayang (:

Aw aw, awak sungguh berkarisma :DD Tidak lama lagi, awak akan jadi milik saya. Awak, tunggu eh. Awak pandai² lah minta restu mak saya, tau tau. Saya rasa, dia dah mula faham saya. Semalam, dia cakap pasal awak. Dia kata awak bagus. Tak.. dia kata mcm ni, "kawan mak kata yang ni bagus". Cuba teka, dia tunjuk gambar awak. Saya terus diam tanpa kata. Saya sangatlah tk sangka. Saya nak awak, saya sayang gila² kat awak. Saya janji, bila awak dah jadi milik saya, saya akan jaga awak sebaik mungkin. Saya tknak awak sakit, tk pasal² saya juga kena keluarkan duit semata-mata nak tengok awak sihat. Tapi, kalau mak saya tk benarkan, saya minta maaf. Tapi saya akan sentiasa berharap agar awak datang menyinari hidup saya. Saya sayang gila kat awak ♥

Heeeee :D Asal? Gelabah lah tu XD HAHA, sesekali cerita pasal future boyfriend, bak kata Anita, tkkan tk boleh kot? haha, ayat gedik je kot. Oh oh, nk tengok gambar dia? Boleh tu boleh tapi... jangan sampai anda terjatuh hati sudah. Menangis tk berlagu nanti :'| Okay, meet him :-

HAHA, meet Hazel. (ah, jangan nak menggedik. Hazel tu yang lain) Meet lah si Nikon ni. Handsome kan :') Dia ni jual mahal sikit, sampai RM2000 ++. Tapi untung gila siapa yang dapat dia. Sebab dia sweet, dia simpan segala gambar² dan kenangan² kita dalam hati dia. Sweet kan? Sayang, saya harap awak akan jadi milik saya suatu hari nanti. You are the only thing that keeps me wishing on the wishing stars ^.^ (ciplak lirik lagu)

Result

Keep calm and carry on. Ya, exam final dah abis dan kesemua markah untuk subjek² penting dah dapat. Menyedihkan bila tak sampai target. Adoi, ni baru Form 1 punya subjek, otak tk tunggang terbalik. Tak dicampur lagi dengan subjek² Form 2 dan Form 3 yang bakal disumbatkan ke dalam otak. Papehal pun, kena keep calm and carry on x)

Sekali lagi, gred untuk exam kali ni, 4A 4B, ya, sekali lagi ....

BM : A ... nah, kidding. B, 79% -______- Cikgu, kenapa susah sangat nak bagi lagi 1 markah tu. Ia sangat bermakna buat saya D:
SEJ : B . So it's true apa yang cikgu Ismail kata, seorang je A
BI : A . Semua atas pertolongan markah dari kerja khusus ~.~
GEO : A . And, cikgu dengan baik hatinya, bagi A kepada pelajar yang dapat 78%. Congrates kt sesapa yang free² dapat markah tu.
SC : B . Dah agak dah. Takkan dapatnya A tu, soalan susah + tk paham + tk baca x)
PI : A . Tembak² pun dapat A. HAHA
MATH : A . Tapi, cikgu Sanisah masih tk puas hati dengan result 1IS. "Tak mencapai target cikgu", itulah kata² yang dikatakan oleh cikgu -,-
KHB : B . Malas lah nak cakap pasal perdagangan ni. Buat sakit hati je !

Ahh, lantaklah pasal markah exam ni. Yang tahu, tahun depan semua stay, tkda rombakan kelas. YEAY!

November 5, 2010

Sucks -,-

Sucks. Tajuk yang sesuai lah kot dgn post kali ni. Ya, semua benda sucks nak mam.

Pertama, suddenly. MA pergi tanya, "asal nama kau larra eh?". Ouch, serius tak suka soalan-soalan yang kena flashback zaman kanak-kanak tu. Sumpah miss tahun lepas. Dan tk dapat dinafikan, tahun lepas lagi better dari tahun ni yang cam tuuuutt je. Dari segi pembelajaran, dan segalanya, tahun lepas lagi seronok. Perkara menyeronokkan tahun ni hanyalah dapat jumpa kawan baru macam Anita, Hanani & Nik. Other than that, just ____ off -,- Don't know why Junior Sha kata dah ready sangat nk masuk high school. Eish, budak ni. I would like to go back to kindergarten if I could.

Facebook is getting worse! Facebook dulu lagi menyenangkan dari sekarang. Chop, apa ni? Apa semua ni?
Apa ini "See Friendship" ? Mana wall-to-wall ? Sepatutnya facebook perlu kekalkan wall-to-wall dan tambah "like I care" button. Agree? 

Ketiga, pergaduhan pra-matang itu sudah berakhir. Gaduh ke? Macam tk gaduh je. Papehal pun, nasib baik dah berakhir. So tkda dah lah status status yang tidak menyenangkan di facebook. But i will never believe that we're sisters or big happy family again. Tk sangka ini pun satu penipuan. You all just my friends :D okay. no heart feeling?

Itu budak sudah sampai tahap kritikal maa. Macam macam dilakukannya tapi semua entah pape. Macam aku kesah pulak pasal kau kan? Less sugar betul XD Ahah, siapa siapa? Itu Kick But-towski. "You just made in my revenge list, AGAIN!". Suka gila lah sama statement but-bowski ni. (Kick Buttowski merupakan watak utama dalam sebuah cerita kartun di Disney Channel. Harap maklum) *padahal tkda kena mengena kot dgn topik dia

So far, results exam okay and hanya satu paper tk dapat lagi, science. Bukan nak cerita pasal tu tapi, ingat lagi tk yang saya cakap, "akan jarang update sbb nk study utk form 2"? Ouch, benda itu memang betul. Starting from next week, i'll be study for form 2 subjects. Itu pun kalau betul sangat lah apa yang dijangkakan. Teacher was thinking for teaching Mathematics and Geografi for form 2. And maybe KHB juga sebab hasil yang diberikan utk exam kali ni tk membanggakan. Cikgu pun kata dah tknak baik baik dah. Dan nak wujudkan gaps balik antara guru dan pelajar. Semua disebabkan markah exam :'/ Huh, form 2 will be a hard year for me, I guess. 

Fuuuhh, I know it's hard but it's real :) Chaiyyok untuk diri sendiri HAHA (!)

November 4, 2010

Crush

Do you ever think, when you're all alone.
All that we can be, where this thing can go?
Am I crazy or falling in love?
Is it really just another crush?
Do you catch a breath when I look at you?
Are you holding back like the way I do?
Cause I've tried and tried to walk away
But I know this crush ain't going away-ay-ay 
~.~

Ngeeyah ;)

Thanks a lot girls. Y'all helps me a lot and I don't know how to reply it. So, meh sini aku nyanyikan satu lagu memang spe-sial untuk korang. Hayati lah x)

Eherm, testing testing *cuba microphone

Err, assalamualaikum. Saya Norfarhanahms ingin mempersembahkan lagu "ciptaan saya sendiri" ini kepada kawan kawan yang saya sayangi sekalian. Saya ikhlas menyampaikan lagu ni tapi kalau korang terharu sangat, saya amat mengalu-alukan kedatangan ice blended Latte + Vanilla dengan extra jelly 70 sen secara percuma. HAHA, papepun, terimalah.

* You can count on me like 123, I'll be there,
   And I know when I need it
   I can count on you like 432,  and you'll be there
   Cause that's what friends are supposed to do, OH YEAHHHHHH (!)

Fuhh, amacam? sedap kan? Suara macam kucing nak melepas pun ada XD NGEEYAH NGEEYAH NGEEYAH!

Btw, gambar itu sangat lawa selepas diedit sebegitu rupa. HAHA. Bak kata Malia, thumbs up & tongue up !

p/s ni merupakan contoh post yang kekurangan idea. HAHA

November 3, 2010

Fuuuhh, sekarang ni kerja asyik nak dengar lagu je. Tak dengar lagu pun, like like status orang. Ni masalah ni, bila dah dapat penyakit suka like status orang. HAHA. selamani orang yang like status, kali ni, saya pulak like status orang. Janggal? Agaklah.

Satu lagi penyakit ialah penyakit obses dengan S ♥ Peeewitt. SHO SHWEET (!) Plus, Anita Rafee sudah buka satu kelas pronounshashion di area Bukit Antarabangsa. Siapa yang berminat, boleh pergi ke restoren Krua Amani untuk sesi pendaftaran XD (pembelajaran ditujukan kepada mereka yang masih gagap untuk menyebut nama Enrique Iglesias)

LOL, terima kasih kepada si dia sebab banyak gila tolong (!) Dan juga kepada dia dia dia ni , Anita Rafee, Aisyah Aqilah & Malia Amri. THANKS A LOT. Dan juga dekat Nik Eirdhina & Hanani Hannan. Saya sayang kamu bertujuh sahaja :D

Oh ya satu lagi, lepas ni maybe akan jarang update blog. Tumblr sekali. Nak belajar untuk subjek form 2. *cakap melebih 

Upside down !

Uh, tak faham betul dengan manusia zaman sekarang ni. Kerja tk habis habis nak tunding jari. Salah dia , pergi kata salah orang. Memang keras hati nak mam betul (!) Asal? Tk cukup? NAH (!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)(!)

Orang tak carik gaduh, jangan lah nak carik gaduh ngn orang. Mentang mentang geng kau ramai, fikir aku takut lah. Geng semut hitam tu lagi aku takut kot -.- Dah lah, malas nak cakap dengan orang yg bagus mcm kau. Yang aku tau, aku super duper not interested dalam pergaduhan ni. Dan satu lagi, tahap kesabaran aku dah tinggal 1 lapis je lagi. Kau tunggu je lah masa nya nanti :)

Okay, secara rasminya, you're not apart of my bestfriends anymore :D Sebab apa, kawan kawan aku bukan jenis yang suka jadi batu api macam kau. Dan, jangan lah nak bersusah payah lagi carik aku. Aku tk berminat utk terbabit dalam kau punya permainan batu batu ni XD

Untuk kali ke seratus lima puluh juta, saya ingin kata yang saya benci akan copycats (!) Alangkah susahnya perkataan tu untuk difahami ye? Pelik, apa yang saya buat, semua nak tiru. Rimas ! Faham tk rimas? Klau tk faham bukak kamus dewan ya -_____-

Mesti korang akan cakap : "Lah minah ni ! Dah berapa hari tk update. Pastu bila update nak mengamuk tk tentu pasal pulak ! Baran nak mam." -.- Hello then. Selalunya orang akn cakap benda ni sebelum cerita pape, tp  ni terbalik sikit. Bagitau lepas habis cerita.
Lama tk update, actually tk lama pun, 3 hari je baru kot. Banyak gila cerita cuma malas nk post. Nanti tk pasal pasal ada yang menangis pulak sbb sakit hati. Takda masa nk pujuk XD Cerita kt atas ni, actually banyak bahagian. Tp selepas director suruh cut scene tu, saya pun cut jelah. So, dapatlah cerita pendek tu. Kepada yang hati dia tersakit sikit atau banyak tu, terima kasih banyak banyak sebab terasa hati xP Malas sebenarnya nak gaduh gaduh ni tapi, bila orang tu dah siap bagi carpet merah, kita nk buat mcm mane. Ikot jelah carpet merah tu masuk dlm pergaduhan ni. Btw, harap lah pergaduhan ni habis cepat sebab semakin lama, semakin muak dengan pergaduhan pra-matang ni. Haish, dan berhenti kata kita ni satu keluarga atau sisters. Setakat perkataan baik tk payah lah. Korang tk membuktikan kebenaran statement tu pun. Hurm. Okay, berundur dulu ^^v

October 31, 2010

It stupid right. Sharing a lot of quotes just to gain your attention. But all I get is just missing you while you just ignore me in the online list. OMG, I COULDN'T BELIEVED THAT I'LL BE HONEST ABOUT THIS !

Congrats :D

Yeah, maybe it's true that they just find us when they need some helps. but after that, they just continue their life like before. like nothing happens. like we're not helping them. Yeah yeah, finally, i got hit with that stupid something. 

Mula mula, adakah anda akan kata yang cerita ni hebat? Oh ya, memang tk disangka yang cerita ni akan jadi hebat sebegini. Dengan lakonan anda yang sangat mantap dan lakonan saya yang sangat mengikut skrip. Bodoh bukan? Kata jelah, sangat terbuka hati untuk menerimanya. Lain kali buat lagi ye, best best (!) Kedua, selepas anda baca benda alah ni, saya pasti, yakin anda akan kutuk saya depan belakang kiri kanan. Anda buatlah ye. Memang saya juga yang bodoh sangat pergi layan cerita ni dan memang saya layak menerimanya. Tapi, saya nak anda tau yg saya ni manusia biasa, ada tahap kesabaran. Oh ya, dan saya dah lama bersabar dengan anda ;) Ketiga, berhenti gunakan kawan kawan saya yang memang 100% tk da kena mengena dengan cerita ini. Anda boleh gunakan saya tapi tolong jangan sesekali libatkan mereka dalam cerita ni. Sebab ape? Bukan ke klimaks dalam cerita ni ialah melihat saya sakit hati? Kan? Jadi, just straight to the point, tk payah gunakan mereka. Mereka tk bersalah dan tk berhak untuk disakiti (!) Papepun, saya ingin mengucapakn tahniah sebab cerita anda ni berjaya mendapat sambutan hangat :DDD
Iye, saya tahu kata-kata saya amatlah biadap dan berkias-kias. jadi, SAYA MINTA MAAF (!) Tapi tolong lah, jangan babitkan saya dalam cerita macam ni lagi. Terima kasih.

=_________________________________________________= 
bak kata pepatah, siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnya :)

October 30, 2010

Freedom

Exam dah habis dan sekarang kita bebas nk buad apa apa. Act, maksud bebas tu just mcm boleh online lama lamaaaaaa, hangout dan bebas daripada "homeworks" yang memang dah jadi kegemaran semua budak sangat lah kan HAHA. Tapi result still tk dapat jadi jumlah keseluruhan freedom hanyalah 50%.

Okay, ni pasal exam :-

B.M : Seperti masalah yg dialami ramai pelajar, jawapan bnyak nk dekat sama & time karangan otak BLANK! Shitto -.-
SEJ : Start ulangkaji 2 minggu awal and alhamdulillah boleh jawab. Tapi tapi, cikgu Ismail kata just sorang yg A (pepaham jela) and bad news is ade orang dapat D -.-
BI : Enjoying answer that papers :D
GEO : lalala ~.~
SC : Walawey, best (!) -.-
PI : Shut your mouth up! Disebabkan berita ade dpt D utk sejarah, teros tkda mood nk buad PI betul betul plus ape yg baca tk masuk. Firasatku menipu -.-
MATH : Senang senang sebab pertolongan calculator XD
KHB : Jawapan bnyak confuse dan PERDAGANGAN SUSAH (!) Cikgu kata nk sume 75% and above atau setiap seorang kene belanja cikgu nasi lemak setiap pagi secara bergilir-gilir -.-

Fuhh, nasib baik sume benda ni dah lepas. Bubbye exam's paper (waving) and hello exam's result (errr)

Iye, itu 8 subjek yg penting. Ni pulak pasal subjek subjek yang tk pegang buku langsung masa nk exam :-

Seni : TAK LAWA . haha, tersalah buad actually. Dia kata just 7cm x 10cm tapi pergi buad sebesar besar kertas lukisan tu. So, masa 1 jam terawal dibuang mcm tu je. Nasib baik subjek seni.
PJK : Tak suka kot jawab kertas ni. Jawapan berbelit -.- Jadi jalan terbaik ialah hentam ikut kehendak hati XD
SIVIK : Ni lagi best, pakai jawab je ape yg terlintas di fikiran (Y) 

Pasal markah utk subjek ni, peduli hape aku XD HAHA

Tema baru (!)

So, how's my blog's new look? Menyerlah bukan? Tema kali ni ialah simple dan menyerlah. *blink blink
Penggunaan warna pink dan warna putih. Setelah beberapa minit bergaduh dgn Aisyah, akhirnye dia mengalah dan bagi saya guna warna pink dan dia guna warna maroon dan warna tu saya dh pernah guna ;)

Oh, tu blog dia. Maroon in colour bersesuaian dengan tema die iaitu "Broken hearted"

Pape hal pun, hopes korang enjoy stalk blog ni walaupun tak best. Nyway, bye x)

October 22, 2010

maaf, blog tidak akan diupdate sepanjang minggu peperiksaan. segala cerita yang tidak masuk akal akan dipost selepas peperiksaan. 


p/s : doakan saya dapat menjawab dengan sebelah mata tertutup o.- eh, mksud saya dengan lancar dan tanpa sebarang halangan seperti otak blank, lupa fakta dan lupa formula dan segala jenis macam penyakit lupa yang tidaklah sangat serius. fuuhh, 8A :DD ye, boleh! *kita kena yakin XD

October 17, 2010

My problems -.-

"I think negative and I'll cry"

Sorry pillows, my tears always wets you. It's hard to handle it. Thank you for accompany me every night. I know that 'big girls don't try', but I can't stop it. I'm sorry :'(

"Norfarhanah, the big girl, cries a lot". Okay, this is my statement. Any problems? I prefer to cry when i'm stressed than eating like I always do. That's why i'm fat -_______- taknak cakap tp terpaksa cakap. So the only way to reduce my stress is crying. Want to story with people pun, no one could be trusted so I just let the pillows hear my heart sigh.

Much critical, when my mind can't stop thinking about a thing in negative ways. I just don't want to put high expectations on a thing. Because, I don't want to regret if I couldn't get it. So let's think negative with me? XD

Note to self : Don't stress, don't keep it inside, let it free..... by crying and negative thinking HAHA

What a dramaaa -.-

Things goes like this: I'm standing here in front of 2 different paths. Thinking of which path should I go. It's so complicated!

Part 1 ; playing with feelings.
My feeling been played. Wow, lesson i got here, not only toys can be played, feelings also can. You should try it. Play it with my heart -______- again.

Part 2 ; things happen again, it's just going in circle I guess.
Oh, you did it.... Oh, you did it again.... Oh, you did it again and again! What's your problems? Please, stop it. Thanks for let it happenned once, but I don't want it to happen again. I'm sorry :'|

Part 3 ; when hates become loves.
When hates become loves, it's so unpredictable. You hurt my feelings, you do it again, I hate you and I started to love you back. Wow, what a drama -.- and what a great game. Thanks for inviting me play it with you. Just wanna say, IT'S SICK!

October 15, 2010

lalala ~

 

Can't blame you for thinking
That you never really knew me at all
I tried to deny you
But nothing ever made me feel so wrong

I thought I was protecting you
From everything that I go through
But I know that we got lost along the way

Here I am with all my heart
I hope you understand
I know I let you down
But I'm never gonna make
That mistake again
You brought me closer
To who I really am
Come take my hand
I want the world to see
What you mean to me

Just know that I'm sorry
I never wanted to make you feel so small
Our story is just beginning
But let the truth break down these walls

And every time I think of you
I think of how you pushed me through
And show me how much better I could be

Here I am with all my heart
I hope you understand
I know I let you down
But I'm never gonna make
That mistake again
You brought me closer
To who I really am
Come take my hand
I want the world to see
What you mean to me

You make me feel like I'm myself
Instead of being someone else
I wanna live that every day
You say what no one else was saying
You know exactly how to get to me
You know it's what I need
It's what I need yeah

Here I am with all my heart
I hope you understand 
I know I let you down
But I'm never gonna make that mistake again 
You brought me closer
To who I really am
So come take my hand
I want the world to see
What you mean to me


Credits to you  Babe, i love you. And, i miss you like crazy :'(

October 12, 2010

Karnival Sktp

Act, cerita ni dh lama tp disebabkan gmbar yg di tgkap terlalu menarik perhatian ku. So tetiba rasa nk update pulak. 

Hari Sabtu, 9 Okt 2010, sekolah yg berwarna purple tu telah mngadakan karnival. *time aku ade kt skolah tu tknak pulak buad karnival. time dah blah baru nk buad -.-

There's many things but all we do is just walking in a circle XD i mean, walking around that school. Meeting teachers, juniors, old fellows and "her" HAHA. 

But the best part is photography session ♥

Belilah jenama NLV :D
Candid Candid :DDD
Kak Sarah belajar berbasikal. HAHA
I'm an eco-friendly but I play with a thing that have CFC.
Let's play snow babeh !
Banyak lagi, malas nk upload. "SY BUKANNYA LAWA PON KAN? ANDA JE YG LAWA. SO BUAD APE UPLOAD BANYAK BANYAK". kan?

October 11, 2010

Luahan perasaan

1# Apakah perasaan anda bila orang yg anda sayang tk menghargai anda?
- sedih. bertambah sedih bila orang tu carik kita balik bile dia ade masalah. pastu bila dah happy, blah mcm tu je.

2# Apakah perasaan anda bila orang yg anda sayang tk sayangkn anda?
- sedih. bertambah sedih bila dia saja je sakitkan hati kita dpn orang yg dia sayang.

3# Apakah perasaan anda bila dia hanya bermain dgn sayang anda demi untuk kebahagiaan dia?
- sedih. tapi kita sanggup rasa sedih asalkan dpt tgok dia bahagia :)

4# Apakah perasaan anda bila benda yg istimewa anda bagi dkt dia, dia tk mghargainya malah sanggup buang dan bagi orang lain?
- sedih. tapi klau dia dah tk sudi, kita nk buad mcm mane. cuma kita kene hargai pemberian dia sbb tu jelah kenangan bersama dia :(

5# Apakah perasaan anda bila terpaksa melakukan sesuatu yg menyakitkan dkt orang yg anda sayang?
- sedih. bertambah sedih bila mata dah tk dapt tahan air mata, tgok dia terseksa mcm tu tapi kita nk buad mcm mane. kita terpaksa.

6# Apakah perasaan anda bila benda yang anda paling ingat tapi orang yg anda sayang tk ingat?
- sedih. bagi kita benda tu penting sangat tapi bagi dia hanyalah perkara kecil

7# Apakah perasaan anda bila orang yg anda sayang lama kelamaan makin menjauhkan diri dengan anda?
- sedih. tapi mungkin dia stress dan perlukan masa untuk tenangkan fikiran. tapi klau dah banyak sangat masa ia ambil.... hati terpaksa lah terima.

8# Apakah perasaan anda bila anda tk terima khabar berita dari orang yang anda sayang?
- sedih. kita takot ade pape yang terjadi dekat dia. walaupun hati tau, dia dah tk mungkin akan risaukan kita tapi kita masih doakan dia supaya dia sntiasa selamat. 

9# Apakah perasaan anda bila orang yang anda sayang minx anda jauhkan diri drpada dia?
- sedih. tapi demi dia, kita sanggup buad ape saja, walaupun benda tu menyakitkan mcm mane sekali pun. 

10# Apakah perasaan anda bila semua benda ni dah terjadi?
- sedih. tapi mcm mane sedih sekali pun kita, kita tau, dia tkkan peduli tentang kita lagi. kita sanggup lepaskan dia untuk dye bersama orang yg dia sayang. tapi pernah ke dia ambil tahu pengorbanan kita? huh, tkpelah. asalkan dia bahagia. 


mcm mane lah bila kita dah tkda nanti, mesti dia gembira kan? 

Final Exam


Let's talk about preparation for this end year exam. As you all know, this end year exam will starts on 25th October. And of course, lazy desease is spreading around me now. It's just 2 weeks to go and i'm still sitting in front of this stupid cuboid thing with a facebook page on it HAHA.

Teacher said that malay language might be quite difficult but dunno if it's true or just want to scare us. True or false, all I need to do now is study. Fuhhh, *cakap je nk study tp tk study study pon XD

October 8, 2010

Aww... Lagu ni sedap :D




Thanks Aisyah Aqilah :)

Ketidakpuasan hati -.-

1# Tak aci tak aci! Budak petang ade jamuan raya woh. Boleh pakai lawa-lawa. Dah la hari ni last raya. Tak adil!

2# Apesal pulak tarikh final exam dipercepatkan seminggu? 8Nov jadi 25Oct. Tak sedia lagiiiiiii 'O' Mcm mane dgn sejarah? dan sains? dan dan, subjek yg lain lain tu. Oh my, kami bukan ROBOT! Kami bukan seperti button "printscreen" yg ade pada keyboard ini. TIDAK!!!

3# Kenapa Ibnusina jadi mangsa dalam masalah ini? Kenapa pilih kelas kami? Benda itu memalukan. Oh tidak! Don't make us look nerd, teacher! Ah Ah, smpai hati. Dah lah kene pkai baju kurung, fikir nk beraya ke? Depan pelajar-pelajar lelaki yg besar besar tu? Oh, apelah nasib aku nanti D: Prepared for the humiliated!

4# Wey, jgn pk korang tu bijak sangat kot? Same je aku tgok pon. Bajet tahap gaban -.- Fuh, ayat yang kurang ajar untuk budak yg kurang ajar. Adakah itu salah? Tidak bukan? Dan jika kami nerd , kami :

     - hanya akan menghadap buku 24hours non-stop. Tp tgoklah, hampir semua budak yg korang kata nerd itu ade facebook. Jadi, korang pernah ke lihat nerd maen facebook? Tak kan? Fikir guna otak der.

     - klau kami nerd seperti yang korang yg tk nerd ni kata, kitorang tkkan tau lagu lagu yang baru released. Tp kenapa kitorang rasa kitorang lagi advance dari korang? -__________- 

     - tkkan la kitorang ni pndai hangout klau kitorang ni nerd? Hah, cinema? window shopping? Ke korang engt kitorang ni kluar just nk pergi bookstore je? Wey, korang silap!

So the question now is, adakah kami yang nerd atau korang yang nerd? Jangan nak fikir korang terer sangat lah kan. Think about it okay.

5# Megat Terawis jahat! Harap badan je taff tp hati tkda. Ape salah aku smpai kau cakar aku dua kali? HAH? 
translation : Megat Terawis ialah seekor kucing. Ye, saya mengaku namanya agak poyo tp jangan salahkan saya. Tanyalah tuannya yang agak poyo juga, Arissa HAHA

October 5, 2010

Thanks

Thanks to Arissa Jaafar, who had just lending her ears listening to my problems. Yeah, that sayings give me many spirit. Things to do :

1# Sabar
2# Doa
3# Tawakal

Yeah, thanks. And, thanks for being my listener for this night. I love you ♥

Tumblr

Yeah, i'm tumblring now :) And, DOMO

October 3, 2010

Quotes #2

Beginings are scary & endings are sad. It's the middle that counts the most. Don't look too hard for the happy endings because you might miss the best part of the story

MTV Awards 2009

When Taylor Swift was announced as the winner of the Best Female Video Award :---


 


Hell yeah Kanye West -.- Sesuka hati dye je cakap yg Beyonce patut mng award tu. Kesian Taylor Swift :'(

But the sweet thing is, when Beyonce won the Best Video Of The Year Award, she called Taylor Swift and asked her to continue her speech yang "terbantut" because of Kanye West :---




Then, Taylor Swift created a song for Kanye West that says she's forgive him :---




p/s : Who you are is not what you did : is the lyrics that dedicated to Kanye West

My opinion : Taylor Swift deserved that award for the song, You Belong With Me. Isn't that song's music video is great and pretty sweet? Whatever it is, Taylor Swift is a strong girl. I'm still you're biggest fan, Swift :D 
And, lepas ni nak tgok MTV Awards! Selama ni tk pernah tgok pun so tktau pasal benda ni. Thanks to Hanani Hannan coz bgtau bnda ni :)

--- For full story : http://www.youtube.com/watch?v=6LtSX_6on7g

October 2, 2010

I want you, can I?

Nikon D3100 ♥
Oh, you're so adorable. You make me thinking of you every seconds even when i'm in toilet. I want you Mr.Nikon. I really wanna be a great photographer one day :D You know what, i really obsesed with you. I want you. I want you. I want you. This is not fair. Why everybody could have you? Why i'm not! 
Whatever it is, I love you dude


My second choice is Canon EOS 550D. And the third one is Nikon D3000
*search it in Google

lalala ~

 

p/s : When I see your face, there's not a thing that I would change cause you're amazing, just the way you are. And when you smile, the whole world stops and stares for awhile cause you're amazing, just the way you are :D